De Meierij

Gastvrijheid

Ouderen die een krantje komen lezen in de bibliotheek en met elkaar bijpraten. Baby's en peuters die met hun ouders in de bieb spelenderwijs kennis maken met lezen. Inburgeraars die bij een taalpunt hun Nederlands oefenen door met anderen te praten. Bibliotheek De Meierij is een centrale ontmoetingsplek waar mensen met elkaar in contact komen en waar mensen van allerlei achtergronden zich verder ontwikkelen. 

Midden in de samenleving

De bibliotheek staat midden in de samenleving en biedt een platform voor maatschappelijke, culturele en onderwijsorganisaties. Daarbij brengt ze organisaties en initiatieven bij elkaar, van kinderdagverblijven tot (amateur)kunstorganisaties en van historische verenigingen tot musea. Op die manier biedt de bibliotheek meerwaarde op sociaal-cultureel vlak en draagt ze bij aan de ontwikkeling van kennis, het bevorderen van de sociale cohesie, het voorkomen van eenzaamheid en het bevorderen van integratie.

Samenwerking

Heeft u creatieve ideeën voor samenwerking met de bibliotheek? Neem dan eens contact op met onze Programmamanager Activiteiten Marie-Jose Mathijsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij kan met u inventariseren op welke manier de bibliotheek iets kan betekenen voor uw organisatie of instelling. 

Bibliotheekruimte huren

Wilt u als particulier of organisatie gebruik maken van onze bibliotheekruimte(s)? Dat kan in onze bibliotheken in Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught.

Huurprijzen

De huurprijs van een bibliotheekruimte per dagdeel (ochtend, middag of avond) bedraagt 100 euro. Dit is zonder inzet van bibliotheekpersoneel. Als de inzet van medewerkers nodig is, wordt het geldende uurloon doorberekend. 

Inzet media

Beamer en scherm  60 euro per dagdeel
Laptop 25 euro per dagdeel
Geluidsversterking 10 euro per dagdeel
Installatie van apparatuur uurloon personeel


Inzet catering

De vergoeding voor koffie en thee bedraagt 0,50 euro per kop en 6,50 euro per kan. Er worden geen alcoholische dranken geschonken.

Inzet marketing & communicatie

Voor alle inzet op het gebied van marketing & communicatie wordt het geldende uurloon doorberekend.

Inzet collectie

Wilt u onze collectie gebruiken of presenteren, dan worden de gemaakte kosten voor de samenstelling hiervan doorberekend (het geldende uurloon + eventuele aanschaf van materialen).

 

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice, telefoon: 073-6563320 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.